Düzce Havadis

REKLAM ALANI

(980x100px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Hayvan ve bitki türleri azalıyor

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ’NİN KONFERANSLAR SERİSİ’NİN 52.SİNDE, “21 MART DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ VE 21-26 MART ORMAN HAFTASI” ETKİNLİKLERİNE YÖNELİK ÇEVRİM İÇİ PROGRAM GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Hayvan ve bitki türleri azalıyor
126 views
25 Mart 2021 - 10:50
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

DÜZCE(İHA) – Prof. Dr. Melih Boydak, dünyada tür kaybının, normal evrim kaybına göre bin kattan fazlasına çıktığına, 1900 yılından günümüze ise hayvan ve bitki türlerinde yüzde 20 azalma olduğu bildirdi.

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi’nin Konferanslar Serisi’nin 52.sinde, “21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 21-26 Mart Orman Haftası”

etkinliklerine yönelik çevrim içi program gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Aydın’ın moderatörlüğündeki programa, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, davetli konuşmacı Prof. Dr. Melih Boydak, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Melih Boydak, “Küreselleşme, Ekolojik Denge ve Ormanlar” başlıklı sunumuna, küreselleşmenin doğaya ters bir olgu, ekolojik çevre ve ormanlara da olumsuz etkileri olduğunu ifade ederek başladı.

Dünyada tür kaybının, normal evrim kaybına göre bin kattan fazlasına çıktığına, 1900 yılından günümüze ise hayvan ve bitki türlerinde yüzde 20 azalma olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Boydak, tarım alanlarının orman alanları aleyhine genişlemeye başladığını, nüfusun artması ile de ormanlık alanlarda azalma meydana geldiğini sözlerine ekledi.

Sanayi devrimi ile birlikte insanı merkezi alan anlayışın hakim olduğunu, bu anlayışın da ekosistemlere zarar verdiğini dile getiren Boydak, daha sonraki yıllarda ise doğayı merkeze alan yaklaşımın benimsenmesinin gündeme geldiğini ve ekosistemleri koruma görüşünün ortaya atıldığını belirtti.

Küreselleşme kavramının gelişimini ve dünya üzerindeki sonuçlarını detaylı bir şekilde aktaran Prof. Dr. Boydak, Ülkemizdeki orman varlığı ve ağaçlandırma çalışmalarından da bahsederek, endüstriyel ağaçlandırmanın Türkiye ormanlarının garantisi olduğunun altını çizdi. Program katılımcılardan sorularının cevaplanması ile son buldu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.